Відомі українські стендап клуби та їх резиденти

Український стендап дуже стрімко розвивається. Коміки стають все популярнішими та влаштовують великі тури містами України, з’являються нові спільноти та клуби українського стендапу, а випуски на YouTube набирають кілька сотень тисяч переглядів. А можливість посміятися та відпочити зараз як ніколи важлива для кожного українця. 🥰

Тому сьогодні познайомимося з популярними стендап клубами та їх резидентами:

 

1. «Підпільний стендап» - одна з найбільших та найпопулярніших спільнот київських коміків.

Вони мають своє приміщення за адресою Золотоворітська, 15 у підвальному приміщенні ресторану Il Molino. Клуб працює щоденно та має дуже щільний розклад: понеділок – «відкритий мікрофон», вівторок – «відкритий мікрофон англійською», середа – шоу «Такі новини», четверг – розгони та сторітелінг виступи, п’ятниця – Improv Show, субота – шоу резидентів Підпільного стендапу, неділя – сольні виступи резидентів.

Серед останніх найпопулярніших виступів коміків «Підпільного стендапу»: Настя Зухвала, Василь Байдак, Антон Тимошенко, Анна Кочегура, Сергій Ліпко. Резидентів і виступів звісно набагато більше, з усіма коміками можна детальніше ознайомитися у YouTube та Instagram.

 

 

2. STAND UP Battle Club – цей стендап клуб родом зі Львова і зібрав у себе дуже талановитих та колоритних українських коміків. Декілька місяців назад клуб відсвяткував свій 5 день народження. З початком війни відкрили свій стендап проєкт «Культурна оборона». В рамках проєкту вони подорожують містами України і не бояться їхати навіть у гарячі точки, а всі зібрані гроші ідуть на допомогу українським військовим.

Серед відомих коміків: Лєра Мандзюк, Василь Байдак, Богдан Вахнич, Олександр Дмитрович, Вадим Дзюнько та багато інших. Детальніше про найближчі події ви можете дізнатися тут.

 

 

3. Бродячий стендап – це доволі новенький клуб, він був створений лише рік тому, але їх YouTube канал доволі швидко розвивається та вже має десятки тисяч підписників. У мирний час хлопці влаштовували камерні та затишні квартирники, а зараз орієнтуються на концертну діяльність в різних куточках України.

Серед резидентів Бродячого стендапу – Дмитро Захарченко, Вова Маслов, Ден Че, Алла Волкова, Ігнат Михайлюк, Руслан Колесник, Аліна Бовкун.

У майбутньому Бродячий стендап планує робити ще більше якісного гумористичного контенту і вже думає над новими рубриками та шоу. Тож, радимо підписатися і бажаємо гарно посміятися!